جلسه کارگروه غارشناسی کشور با حضور نمایندگان دستگاههای ذیربط در تاریخ سوم شهریور 98 در معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست، در این جلسه که با حضور نمایندگان دستگاههای ذیربط از جمله وزارتخانه های کشور، نیرو و آموزش و پرورش و سازمانهای محیط زیست، زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور، سازمان جنگلها و مراتع کشور ، نمایندگان انجمن غار و غارشناسی برگزار شد مشکلات رایج حفاظت از غارهای کشور با موضوعیت معضلات حفاظتی غارهای استان مرکزی و قزوین با استناد بر گزارش مطالعاتی انجام شده بر آنها مورد بررسی قرار گرفت.
اعضای کارگروه غارشناسی کشور در این جلسه با تصویب ده مصوبه ؛ در موضوعات بهره برداری و حفاظتی غارها، به لزوم نظارت بر اقدامات حفاظتی غارها توسط جوامع محلی و مسئولین ذی ربط و همچنین لزوم حفظ حریم حفاظتی غارها در فعالیتهای معدنی و ساخت و سازها و جلوگیری از انجام هرگونه فعالیت اکتشافی و معدنی در حریم غارها تاکید کردند و لزوم لحاظ موضوعیت حفاظت از غارها در در ضوابط زیست محیطی معادن با توجه به ماده 3 قانون حفاظت از خاک مورد تاکید کارگروه غارشناسی قرار گرفت.
ترغیب یا الزام سایت های ارائه دهنده اطلاعات غارها به ارائه مطالب آموزشی درخصوص حفاظت از غارها و لزوم آموزش و ترغیب دهیاری ها و جوامع محلی در نظارت و حفاظت از غارها به عنوان میراث طبیعی، نیز از دیگر مصوبات این کارگروه بود و به لزوم تدوین دستورالعمل ساماندهی بازدیدهای مختلف از غارها اعم ازر (عمومی،غارنوردی،تورهاودانشجویی ) نیز اشاره گردید.
تاکید بر اهمیت غارها به عنوان زیستگاه های منحصر به فرد گونه های جانوری کمیاب نظیر خفاشها، لزوم شناسایی و نظارت و حفاظت بیشتراز غارهایی که به عنوان زایشگاه این گونه مفید و کمیاب جانوری مورد استفاده قرار میگیرند، نیز از مباحث علمی مطرح شده در کارگروه بود که امید است با رویکرد ارتقاء دانش جامعه و حمایت مسئولانه برنامه ریزان گام های موثری در مدیریت غارها و حفاظت از فون و فلورهای منحصر به فرد آنهادر دوره جدید فعالیت کارگروه برداشته شود.
همچنین در این جلسه از دبیر سابق کارگروه؛ آقای دکتر محمد مدادی، قدردانی به عمل آمد و راشین گوهرشاهی به عنوان دبیر جدید کارگروه غارشناسی کشور معرفی گردید.


